Udforsk fjernvarme
Hvad bør jeg vide om varme?
Se, hvilke opvarmningsløsninger vi kan hjælpe dig med og find andre rådgivende informationer om opvarmning.
Se, hvilke opvarmningsløsninger vi kan hjælpe dig med og find andre rådgivende informationer om opvarmning.
Du tænker sikkert ikke over, hvem der sørger for, at du kan holde varmen hver dag. Faktisk spekulerer de fleste kun over varmen, når den mangler. Det gør den heldigvis sjældent. For en lang række mennesker arbejder hver dag for at levere varme til danske husstande. Vi fortæller dig, hvordan du udnytter varmen bedst muligt – så det bliver billigere for dig at varme din bolig op.
Vi giver dig sparetips, viden om fjernvarme, gode råd om varmepumper og serverer alt, hvad der er værd at vide om opvarmning. Det kommer nemlig os alle sammen til gode.
Godt at vide om varme
Afkøling er forskellen i temperaturen på det fjernvarmevand du modtager, og det, der sendes retur. Det betyder, at det vand du sender ud fra din bolig, skal være koldere end når det kommer ind.
Afkølingen skal i gennemsnit pr. år være over 25 grader. Er det ikke tilfældet, opkræves der et gebyr for manglende afkøling på årets sidste afregning.
Ved luft i dit anlæg, skal du udlufte din radiator. Stop cirkulationspumpen imens.
En varmepumpe bruger noget så simpelt som luft til at opvarme din bolig. I en luft til vand varmepumpe er det luftens energi, der udnyttes til at producere varme og varmt vand til din bolig.
Varmepumpen består af to dele: En udedel og en indedel. Udedelen placeres ude foran huset og fungerer som en omvendt ventilator, der ved hjælp af lidt strøm suger luften ind i varmepumpen.
Indedelen placeres ofte i et bryggers. Den omsætter luften til et højere temperaturniveau, der kan anvendes til opvarmning af boligen. Det sker via et lukket kredssystem med et kølemiddel og en kompressor. Nøjagtig ligesom når du presser en cykelpumpe sammen og spidsen hermed bliver varm.
Forskellen er blot, at ved cykelpumpen er du selv energikilden, hvorimod varmepumpen kræver strøm til at drive kompressoren.