Ofte stillede spørgsmål om varme
Etablering af fjernvarme
Er du interesseret i at få installeret fjernvarme på din adresse, men er i tvivl, om du kan få det? Vi stiller et kort til rådighed, hvor du se om din adresse er i et område, hvor der er fjernvarme på vej eller hvor det allerede er etableret.
Spørgsmål og svar om fjernvarme
Hvis du hører klukke- eller rislelyde fra din radiator er der måske luft i den. Det kan du sagtens selv gøre noget ved.
Prisen på fjernvarme afhænger af flere faktorer. Bor du i Trekantområdet, kan du se detaljerede priser på fjernvarme her.
Har du spørgsmål om fjernvarme, kan du kontakte TREFOR på 79 33 33 33
Vi har kun forsyningspligt til dit fjernvarmeanlæg. Det vil sige, at hvis du skal have hjælp til dit fjernvarmeanlæg, skal du kontakte en autoriseret VVS-installatør.
Hvis der er en driftforstyrrelse nær dig, kan du se det her (for Trekantområdet).
Du kan dog selv tjekke om evt. er gennemstrømning på dit anlæg eller om termostaten fungerer som den skal.
Sådan finder jeg fejl i mit varmeanlæg
Bor du i Trekantområdet, og har du behov for yderligere hjælp, kan du kontakte TREFOR varme på 70 55 55 55.
Afkøling er forskellen i temperaturen på det fjernvarmevand du modtager, og det, der sendes retur. Det betyder, at det vand du sender ud fra din bolig, skal være koldere end når det kommer ind.
Afkølingen skal i gennemsnit pr. år være over 25 grader. Er det ikke tilfældet, opkræves der et gebyr for manglende afkøling på årets sidste afregning.
Afkøling er den temperaturforskel, der er i fjernvarmevandet - fra du får det ind i din bolig, til den sendes retur.
Dårlig afkøling er lig med dårlig udnyttelse af varmen. Jo mere fjernevarmevandet bliver afkølet, når det cirkulerer gennem dit hus, jo bedre bliver fjernvarmen udnyttet. Afkølingstemperaturen beregnes med udgangspunkt i dit forbrug i MWh og m3.
Der kan være flere årsager til dårlig afkøling af dit fjernvarmevand. Det kan være et resultat af underdimensionerede radiatorer. En radiator skal helst være varm foroven og kold forneden. Er den jævnt varm over det hele, kan det være tegn på, at radiatoren er underdimensioneret og ikke udnytter varmen ordentligt.
Dårlig afkøling kan også skyldes defekte ventiler eller fejl på din fjernvarmeenhed. Du bør altid få din VVS’er til at gennemse dit fjernvarmeanlæg, hvis din returtemperatur er for høj.
Du kan beregne din afkøling med hjælp fra denne formel:
(Forbrug MWh divideret med forbrug m³) x 860
Grøn varme
Grøn varme er egentlig bare et andet ord for klimavenlig varme. Det betyder, at når du fx har en varmepumpe, så bliver den varme, der kommer fra varmepumpen, betegnet som mere klimavenlig end et olie- eller gasfyr, fordi varmen kommer fra en vedvarende og mere klimavenlig energikilde.
Imodsætning til, hvis din bolig bliver opvarmet med et oliefyr eller naturgasfyr. Så bliver varmen betegnet som sort varme - hvis vi skal holde os inden for farvepaletten.
Kul, gas og olie er bl.a. en del af det, vi benævner som fossile energikilder eller brændstoffer.
Hvad bruger vi fossile brændstoffer til?
De fossile brændstoffer bliver ofte brugt i forbindelse med opvarmning af dit hjem. Måske har du et olie- eller naturgasfyr. Det er disse fossile energikilder, vi skal skifte ud på vejen til en grøn omstilling, hvor CO2 skal minimeres.
Grøn omstilling handler om at skifte de fossile brændstoffer som kul, gas og olie ud med energi.
Det sker af to årsager:
CO2 er en lugtfri og usynlig gasart, der også går under navnet kuldioxid eller carbondioxid. Den opstår bl.a. ved fotosyntese og respiration, altså udånding. CO2 er derfor i sig selv ikke farlig, da den er en naturlig del af vores hverdag.
Varmeafbrydelser på adressen
Du vil blive informeret på forhånd om planlagte afbrydelser af din varmeforsyning. Men varmeafbrydelser kan også opstå akut. Bor du i Trekantområdet, og vil se, om der er driftsforstyrrelser på din adresse, kan du benytte kortet her.
Installation, montering og service
Det er lovpligtigt, at en varmepumpe skal have et serviceeftersyn mindst én gang om året.
Når du har en varmepumpe på abonnement hos EWII, er serviceeftersynet inkluderet i din aftale. Vi sørger for, at dette eftersyn bliver lavet på din varmepumpe - du behøver derfor ikke at bekymre dig om det.
EWII samarbejder med Panasonic - de kontakter dig og aftaler et nærmere tidspunkt for, hvornår de kommer forbi til serviceeftersyn af din varmepumpe.
Nej, du behøver ikke at gøre noget. Panasonic kontakter dig, så snart det er tid til næste servicetjek. Sammen finder I et tidspunkt, hvor de kan komme forbi og lave serviceeftersyn på din varmepumpe.
Når du skal flytte eller ønsker at opsige
Hvis du flytter fra din bolig, inden din varmepumpes abonnementsperiode på de 10 år er udløbet, har du to muligheder.
Du kan finde mere om ejerskifte og opsigelse i EWII Varmepumpers vilkår.
Ja, du kan godt komme ud af abonnementsaftalen, før aftaleperioden udløber.
Det koster 8.000 kr. i opsigelsesgebyr. Herefter kommer EWII og afmonterer varmepumpen.
Teknisk support
Hvis der sker noget med din EWII varmepumpe, så ring til EWII på tlf. 73 63 31 10. Så sørger vi for at få en tekniker til at komme ud og se på den.
Når du har en varmepumpe på abonnement hos EWII er vedligeholdelse og eventuelle reparationer af varmepumpen nemlig inkluderet i dit abonnement.
Hvis der har været en strømafbrydelse i din bolig, vil din varmepumpe automatisk starte op igen, så snart strømmen er tilbage. Du behøver ikke selv at gøre noget.