Perlebyg Risotto

Energiforbrug 2,43 kWh

Ingredienser

  • 200 g perlebyg
  • 500 g svampe (f.eks. champignon eller shiitake), skåret i skiver
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 liter svampefond
  • 100 ml fløde
  • 50 g fyrtårnsost eller anden kraftig ost, revet
  • En håndfuld frisk persille, finthakket
  • Salt og peber efter smag
  • Olivenolie til stegning

Sådan gør du

  1. Varm lidt olivenolie op i en stor pande eller gryde
    ved medium varme. Tilsæt løg og hvidløg og steg dem, indtil de er bløde og duftende, ca. 3-4 minutter.
  2. Tilsæt perlebyggen til løg og hvidløg og steg det i et par
    minutter, indtil det er let ristet. Hæld en lille smule af svampefonden over perlebyggen og rør godt rundt. Lad det simre, indtil væsken er næsten absorberet.
  3. Tilsæt de stegte svampe til perlebyggen og rør godt rundt.
    Lad det simre, indtil svampene er blevet bløde og saftige. Fortsæt med at tilsætte svampefonden lidt ad gangen, indtil perlebyggen er blevet blød og cremet, og væsken er næsten absorberet.
  4. Når perlebyggen er færdig, tilsæt fløden og rør godt rundt. Lad det simre i et par minutter, indtil det er varmet igennem.
  5. Tilsæt den revne fyrtårnsost og rør godt rundt, indtil osten er smeltet og indarbejdet i risottoen. Smag til med salt og peber efter smag.
  6. Fjern risottoen fra varmen og rør den friske persille i. Server den varme perlebygsrisotto med ekstra revet fyrtårnsost og et drys frisk persille på toppen som pynt.

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her