Kyllingesauce fyldt med grønne og hvide asparges

Energiforbrug: 2,19 kWh

Ingredienser

  • 200 g grønne asparges
  • 200 g hvide asparges
  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 300-400 ml hønsefond fra stegning
  • 200 ml fløde
  • Saft af ½ citron
  • Salt og peber efter smag
  • Friskhakkede urter

Sådan gør du

  1. Skyl aspargesene og fjern enderne. Skær dem i mindre stykker, cirka 3-4 cm.
  2. Kog de grønne asparges i letsaltet vand i ca. 2-4 minutter, indtil de er møre, men stadig har en smule bid.
  3. Dræn dem og skyl dem straks i koldt vand for at stoppe tilberedningen og bevare deres flotte grønne farve. Gentag processen med de hvide
    asparges, her skal de bare skrælles først.
  4. Smelt smørret i en tykbundet gryde over medium varme. Tilsæt hvedemel og rør godt, indtil det danner en glat roux.
  5. Tilsæt gradvist fond til rouxen under omrøring for at undgå klumper. Når fonden er tilsat, tilsættes fløde og citronsaft, og så skal saucen simre i et par minutter, indtil den tykner.
  6. Tilsæt de kogte asparges til saucen og lad dem simre med i et par minutter, så de bliver varme.
  7. Smag til med salt og peber efter behov.
  8. Server med friskhakkede urter.

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her