Hotdogbrød

Energiforbrug: 3,45 kWh

Lav dine egne lækre hotdogbrød efter opskrift fra køkkenchef Jesper Løbner fra Restaurant Nögen.

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 7 g tørgær (1 pakke)
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 250 ml lunken vand
  • 2 spsk. smør eller olie

 

Saml din hotdog med en god dansk pølse fra grillen og dine fortrukne garniturer fra de andre opskrifter.

Vi har brugt fetaost, karse, saltede mandler, sennepsmayonnaise og syltede rødløg.

Sådan gør du

  1. Bland hvedemel, tørgær, sukker og salt sammen i en stor skål.
  2. Tilsæt det lunkne vand og smør/olie til melblandingen. Ælt dejen godt sammen indtil den er glat og elastisk. Du kan bruge en køkkenmaskine med dejkrog eller ælte i hånden på et meldrysset bord.
  3. Placer dejen i en let olieret skål og dæk den med et rent klæde eller plastikfilm, og lad den hæve på et varmt sted i cirka 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
  4. Efter hævningen skal du slå dejen ned og dele den i 8 lige store dele. Form hver del til aflange pølserformede brød og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir med lidt afstand imellem dem.
  5. Dæk brødene med et rent klæde og lad dem efterhæve i cirka 30 minutter.
  6. Forvarm ovnen til 200 grader.
  7. Pensl brødene med lidt vand og bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og lyder hule, når du banker let på bunden af dem.

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her