Focaccia med syltet hokkaido-græskar

Energiforbrug 3,61 kWh

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 1 1/2 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 pk (ca. 2 1/4 tsk.) tørret gær
  • 350 ml lunkent vand
  • 1/4 dl olivenolie + ekstra til pensling og bageformen
  • 100 g syltet Hokkaido-græskar
  • Frisk rosmarin til drys
  • Groft salt til drys

Sådan gør du

  1. Tilsæt gærblandingen og olivenolie til melblandingen og rør forsigtigt indtil dejen samles. Ælt dejen på en meldrysset overflade i ca. 8-10 minutter, indtil den bliver glat og elastisk. Placer dejen i en olieret skål, som du dækker med et rent klæde og lad den hæve i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse. Forvarm ovnen til 220 grader og smør en bageform med olivenolie.
  2. Rul dejen ud på en meldrysset overflade og placer den i den forberedte bageform. Fordel syltede Hokkaido-græskartern jævnt over dejen. Tryk dem let ned. Drys frisk rosmarin over dejen og tryk fingrene ned i dejen for at lave de karakteristiske fordybninger på focacciaen. Pensl focacciaen med ekstra olivenolie og drys med groft salt.
  3. Bag focacciaen i den forvarmede ovn i ca. 20-25 minutter, eller indtil focacciaen er gyldenbrun og lyder hul, når du banker let på bunden.
  4. Lad focacciaen køle af lidt, skær den i skiver, og server den lækker og lun.

Køb kogebogen

Bestil en trykt udgave af EWIIs energivenlige kogebog 'Opskrifter til en grønnere fremtid' og få tilsendt en smukt illustreret kogebog på 170 sider i hardcopy format.

Bogen indeholder, udover de smagfulde opskrifter, køkken-specifikke tips og idéer til små vaneændringer, du kan tillære dig for at reducere dit energiforbrug i hjemmet og tænke mere klimavenligt. 

Bestil her