Erhvervslivet efterspørger hurtigt bredbånd
PRESSEMEDDELSER • 22-10-2018, 13:30
PRESSEMEDDELSER • 22-10-2018, 13:30
Antallet af fiberforbindelser voksede i 2017 med 11,5 procent, viser tal fra Energistyrelsen, så der nu er mere end en halv million abonnementer i Danmark, der bruger den lynhurtige bredbåndsforbindelse.
En stor del af væksten kommer fra private forbrugere, men også i det danske erhvervsliv stiller flere virksomheder efterhånden så store krav til bredbåndsforbindelsen, at de også søger mod fibernettet.
”Det er afgørende for erhvervslivet at have gode, sikre, stabile og hurtige forbindelser, og der er det klart, at fiberbredbånd er en af de mest interessante teknologier. Erhvervsministeriet har lavet en undersøgelse, der viser, at en medarbejder i de mest digitale virksomheder leverer et større udbytte og produktivitet end i de mindst digitale virksomheder, så virksomhederne har gode grunde til at gå op i at have en god digital infrastruktur”, forklarer Poul Noer, der er chefkonsulent i Dansk Erhvervs Rådgivning- og Videnservice, hvor han arbejder med teleinfrastruktur.
Voksende krav
Kravene til nutidens virksomheder betyder, at flere og flere forretningsprocesser bliver digitale. Data bliver lagret i skyen, store filer sendes på kryds og tværs, og mere og mere af handlen rykker over på nettet. Og spørger man erhvervslivet, er den udvikling langt fra slut endnu.
”Jeg tør roligt spå om, at kravene til bredbåndshastighederne blot vil gå op i fremtiden. Når flere og flere kobler sig på skyen og vil bruge avancerede løsninger som big data-analyse, kunstig intelligens, machine learning, Internet of Things, vil der helt sikkert komme en stigende efterspørgsel efter båndbredde,” siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i Dansk Industri, og tilføjer:
”Vi er jo et af de lande med bedst digital infrastruktur, men vi må også bare indrømme, at efterspørgslen hele tiden udvikler sig, fordi vores måde at bruge teknologien på bliver mere og mere avanceret. Derfor skal infrastrukturen selvfølgelig også følge med.”
Ifølge Energistyrelsen har 67 procent af de danske virksomheder på landsplan adgang til en 500/500 Mbit/s forbindelse, mens det i Trekantområdet er minimum 80 procent, der kan få de hurtige hastigheder.