Som elkunde skal du særligt være opmærksom på at:
- Alle flytninger skal indberettes til Datahub - under de gældende retningslinjer for hvordan og hvornår de skal være meldt. Se Markedsforskrift H1 - Skift af elleverandør.
- Alle flytninger skal meldes til elleverandøren (og ikke som tidligere til netselskaberne).
- En flytning ikke kan meldes med tilbagevirkende kraft.
- Det ikke er muligt at melde til- og fraflytning for en anden person, f.eks. lejer, uden at have en fuldmagt fra vedkommende.
- En elkunde ved flytning kan tage eksisterende elaftale med til ny adresse.
Udlejere og boligforeninger skal være særlig opmærksomme på:
Aftale om fuldmagt
Udlejer/Ejer skal have fuldmagt fra lejeren for at kunne melde til- og fraflytning på dennes vegne. Fuldmagten kan evt. fremgå af lejekontrakten. Fuldmagten skal udlejeren kunne fremvise ved tvivlsspørgsmål.
Opsigelse og ansvar forbundet hermed
Når en lejer flytter, kan lejeren tage sin elaftale med sig til sin nye adresse, eller melde fraflytning til elleverandøren.
Hvis der ikke samtidig bliver tilmeldt en ny lejer, så har elleverandøren en FRAFLYTNING UDEN TILFLYTNING. Dvs. der står ikke nogen lejer på adressen.
I disse tilfælde vil ejeren af ejendommen blive tilmeldt adressen, idet ejeren er ansvarlig for installationen/målepunktet. Som ejer kan du selv foretage til- og fraflytning for din lejer, hvis du har en fuldmagt fra lejeren.
Om evt. omkostninger kan viderefaktureres til lejeren, er elleverandøren uvedkommende.
Lukning af målepunktet - el
Hvis ejeren ikke ønsker at overtage installationen/målepunktet - og der således ikke er nogen ny tilflytter, vil installationen/målepunktet blive lukket. Der er gebyr forbundet med dette.
Eksempler er:
- Lukning af målepunkt (momsfrit): 1.088 kr.
- Genåbning af målepunkt (inkl. moms): 850 kr.
Om disse omkostninger evt. kan viderefaktureres til lejer i en bolig, er leverandøren af el uvedkommende.